Румен Михалев – учител по пиано

Зорница Георгиева – учител по китара

Започва да свири на  класическа китара на 16-годишна възраст. Нейни преподаватели са били Александър Нушев и Славчо Николов (китарист на БТР), както и професор Димитър Дойчинов. Взима участие в международни конкурси и фестивали, както и в различни майсторски класове.

През 2013 година завършва с отличие Теоретико-композиторски и диригентски факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Музикална педагогика”. От 2014 г. започва работа като учител по музика във Втора испанска гимназия, където основава „Вокално-инструментална формация”, с която има награди от международни конкурси. Преподава и в Международна гимназия „Проф. Д-р Васил Златарски”, където ръководи клуб по класическа китара и вокална група. В момента преподава музика в 54 СУ „Св. Иван Рилски”.

Класическата китара е един изключително труден и в същото време невероятно красив инструмент, поради уникалния начин на звукоизвличане (с пръстите на дясната ръка), което дава една богата палитра от темброви нюанси и необятни възможности за изразяване. Вдъхновяващата магия на китарата запленява все повече хора, с които крайната ни цел е да създадем китарен оркестър.

 

Румен Михалев

Роден в град Бургас. Завършва НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров“ със специалност тромпет през 2011 година при Георги Симеонов.

Следва висшето си образование в НМА „Проф.Панчо Владигеров“-гр.София със специалност тромпет при проф.Атанас Дюлгеров. През 2016 година завършва магистратура със специалност музикална педагогика. Преподавал е музика в две столични детски градини . Организира концерти,включително и срещи с различни инструменталисти,за да могат децата да придобият основни впечатления от инструментариума и евентуално да започнат активни занимания с харесания от тях инструмент. Във време на масова информация,родителите на най-малките, жеалещи да се занимават с пиано, не осъзнават колко е важно до тях да има човек с практически умения и лични впечатления, който да ги напътства и наставлява в техния професионален, музикален път.

Освен с музика, през свободното си време, Румен пише стихове, разкази, както и една завършена повест. За разказа „Ноември“през 2010 година е удостоен в конкурс за фантастична творба с Трета награда и с безплатна публикация във вестник „Компас“. Има редица участия в продукции,концерти и творчески рецитали.

Изключително интересна е симбиозата, която Румен успява да осъществи в творчеството си като музикант и композитор, преплитайки майсторството на пианото и звучността на тромпета.